PB Models is een bedrijf die zijn klanten zo goed mogelijk wil informeren. Daar hebben we al de nodige complimenten voor gekregen, waarvoor dank! In de afgelopen weken zijn de DH1 en DH2 modellen binnengekomen en we zijn enthousiast begonnen met de controles van de modellen. U heeft zelf al gemerkt dat dit enige tijd heeft gekost. Afgelopen week kreeg u via de nieuwsbrief dan eindelijk te horen dat de DH2 modellen zullen worden uitgeleverd. Daar zijn we nu druk mee bezig.

Maar vanwaar de vertraging?
Daar zijn we heel eerlijk in.

DH2 Wadlopers
De DH2 modellen hadden problemen met de koppeling tussen beide bakken. Ondanks uitvoerig testen van onze pre-productie modellen is er toch een foutje ontstaan in de productie modellen. Zonder aanpassing van deze koppeling kon de DH2 geen kleine boogstralen van 360mm radius/korte wissels nemen in Marklin/Trix C rails. En kon de DH2 geen kleine boogstralen 360mm radius/korte wissels nemen op gelijkstroom railsystemen. Bij Roco is dit zelfs 358mm radius.
In samenspraak met de fabrikant hebben we gezocht naar een oplossing en gevonden en deze aanpassing doorgevoerd op onze DH2 modellen. Deze rijden nu netjes ook hun rondjes door een krappe boogstraal van 360mm/358mm radius voor alle railsystemen.

Wij laten u graag 2 video’s zien van een wisselstroom model op Marklin C rails (360mm radius) en een gelijkstroom model op Roco GeoLine (358mm radius) die perfect hun rondjes afwerken.

DH1 Wadlopers
We staan achter ons product. En daarom hebben wij helaas alle DH1 modellen moeten afkeuren. Deze heeft een misdruk op alle bodies en deze kan niet eenvoudig worden hersteld. Vandaar dat in samenspraak met de fabrikant is besloten alle bodies van de DH1 modellen opnieuw te laten fabriceren. Wij begrijpen zeer dat dit een flinke tegenvaller is voor de liefhebbers van de DH1, maar wij denken dat u veel liever een juist model op uw modelspoorbaan heeft staan, dan een model wat het net niet is. Wat de levertijd van deze nieuwe bodies gaat worden is op dit moment nog niet bekend, maar we houden u zeker hierover op de hoogte.
Technisch is de DH1 al helemaal getest en in orde bevonden. Dus zodra de nieuwe bodies zijn aangekomen is levering zeer spoedig te realiseren.

Wij vragen u dan ook nog geduld aangaande de DH1. Onze excuses voor het ongemak.

Ondertussen gaan we verder met de uitlevering van de DH2 modellen!

Het PB Models team