Zoals u weet had PB Models problemen met de kappen (bodies) van de DH1 modellen toen deze aankwamen in Nederland. Een groot deel van de DH1 modellen moesten wij helaas afkeuren vanwege een aantal drukfouten. Ook waren veel kappen geleverd met kleine (lak)schades.
In overleg met de fabrikant in China is toen besloten een hele nieuwe serie kappen te laten maken. De nieuwe kappen zijn nu binnen.

Hoewel we samen met onze Chinese partner de drukfouten gezien hebben en deze hebben kunnen verbeteren, zijn we er gezamenlijk niet in geslaagd om het toch helemaal perfect te krijgen. Het NS-logo staat namelijk aan 1 zijde een fractie teveel naar rechts. Wij betreuren dit, maar hebben wel besloten om de DH1 te gaan uitleveren. Aan de andere zijde staat het logo wel correct. De nieuwe kappen zijn verder natuurlijk van uitstekende kleur en druk kwaliteit. Vandaar dat nu is besloten de DH1 modellen uit te gaan leveren.

PB Models is nu druk bezig met het plaatsen van de nieuwe kappen op de onderstellen. Daarna verwerken wij de bestellingen (decoder of geen decoder plaatsen) en testen wij het geheel nog een keer voor wij het model in de doos verpakken en naar u versturen.

Wij beginnen met het uitleveren van de DH1 gelijkstroom analoog, DCC Digitaal en DCC Digitaal Sound modellen.

De levering van de AC digitaal en AC digitaal Sound modellen staat voor juli op het programma.
De vertraging is te wijten aan het feit dat er nieuwe draaistellen zijn ontworpen voor de AC DH1 modellen. Met deze aangepaste draaistellen zal de DH1 alle C en K rails (slanke) wissels en kruisingen nemen.

Deze nieuwe draaistellen zijn eind deze maand klaar en worden dan ook ingevlogen zodat wij ook deze AC bestellingen snel kunnen verwerken.

De geplaatste foto’s van de DH1 modellen op deze pagina zijn de DH1 modellen zoals wij deze nu zullen gaan uitleveren.
Wij danken u voor uw geduld de afgelopen maanden en hopen dat u veel plezier zult beleven aan deze DH1 modellen.

Het PB Models team.