Op deze pagina tonen wij u graag ons eerste 3D studie model van ons nieuwste project. De ICM (Koploper) in 1:87 van de NS.
Dit is geen productiemodel, maar zo krijgt u al een mooie kijk hoe een Koploper in 1:87 zich toont. 

Het model zal verkrijgbaar zijn in een 3 (ICM 1 en 2) of 4 delige variant (ICM 3 en 4). Maar liefst 15 verschillende varianten staan op de planning. En dat is nog maar het begin.

De Koploper van PB Models krijgt een compleet interieur en vrije doorkijk door alle bakken. De motor zal onzichtbaar zijn geplaatst. Ook zal de motorwagen aangedreven zijn op allebei de draaistellen via een stille middenmotor met cardan.

Dat het verschil tussen 1:100, 1:93,5 en 1:87 zich niet alleen in de lengte laat zien, toont de foto onder deze tekst waar het PB Models treinstel in het midden is te vinden. De ranke, slanke kop valt direct op, juist zoals we de Koploper zo goed kennen. Links vind u het 1:100 model en rechts het 1:93.5 model.

De verschillen in schaal zijn duidelijk. Op de voorgrond het 1:100 model, in het midden het 1:93,5 model en achteraan het PB Models model in 1:87.

De bekende decoderfabrikant ESU zal voor ons het geluid van de Koplopers verzorgen. Niet alleen van het chopperstel maar ook van het rijweerstandstel. Dus 2 compleet verschillende geluiden. Ook zal ESU ons adviseren over het gebruik van de juiste speakers en plaatsing van decoder en speaker voor een optimale geluidsbeleving bij uw Koplopers van PB Models.

Het treinstel had zijn primeur op Ontraxs 2023. Maar op elke beurs te Houten hebben wij het treinstel bij en staan we u graag te woord voor eventuele vragen die u heeft. In de loop van 2023 zullen wij de Koploper van PB models nog meer verfijnen en voorzien van interessante details. Dus houd onze nieuwsbrief, website en Facebook maar goed in de gaten.