PB Models brengt 12 rijtuigen ICR IC+ uit (en 1 versterkingsrijtuig). Maar wist u dat er bij een aantal rijtuigen een compleet ander interieur te vinden was? En dat PB Models deze rijtuigen precies ook zo gaat voorzien van dat aangepaste interieur? Wij zijn bezig met het uittekenen van de laatste details, maar wij wilden u alvast mee laten kijken in deze speciaal aangepaste rijtuigen. Zoals het A rijtuig met vergaderruimte. De grote vergadertafel moet nog worden aangepast naar 2 tafels. Maar u ziet, dit is al comfortabel reizen zo.
En hier nog een A rijtuig, ook met aangepast interieur. Met opstellingen in treinzit of face to face. Natuurlijk met de bekende tafels voorzien van schaakpatroon voor een spelletje onderweg. Hier en daar ontbreekt nog een tafel, maar dat gaat nog veranderen. We tekenen nog rustig verder.
Een B rijtuig, met inderdaad een aangepast interieur. De scheidingswandjes bij de enkele stoelen gaan nog verdwijnen. Natuurlijk zijn ook deze rijtuigen voorzien van (digitale) interieurverlichting dmv leds. De stoelen zijn natuurlijk niet rood (dat is puur voor de tekening). Ze krijgen een paarse zitting met roze of groene hoofdsteunen.
En nog een B rijtuig, ook hier weer met een aangepast interieur. De kleur van de ICR IC+ rijtuigen? Ook dat is Pico Bello in orde. Fraai metallic blauw met helder gele banden op de hoeken van het rijtuig. De kleurnummers zijn door de NS met ons gedeeld! We hebben zelfs een staaltje verf in bezit, zodat ook de kleur bij PB Models Pico Bello is!
De ICR BKD IC+ is niet alleen aan de binnenzijde aangepast. OOK aan de buitenzijde. Dat maakt dit rijtuig uniek! Zo is de bagagedeur geheel verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een raam met de conducteursruimte. Let op het vlakje in het dak waar de satelliet ontvanger in was geplaatst om up-to-date reisinformatie te kunnen geven aan boord. Natuurlijk ontbreken de 3 ronde raampjes niet op de kinderafdeling. MET ingezet glaswerk.
Aan de andere zijde van de ICR BKD IC+ vinden we nog wel een bagagedeur, maar geheel rechts vindt u een aangepast raam waar de route info op af te lezen was. Een speciale mal alleen ontwikkeld voor dit specifieke rijtuig!
En dan natuurlijk het aangepaste interieur van de ICR BKD IC+. Compleet met invalide toilet, kinderruimte en conducteursruimte. Pico Bello dus. Een interieur wat exact klopt! Zoals we al bij de start van dit project aangaven, we zijn niet de eerste….maar…lest….best? We denken dat we u hiermee wel overtuigen. En we gaan nog even door met de puntjes op de I te zetten, de nu getoonde tekeningen zijn nog onderhevig aan diverse aanpassingen. Deze geweldige serie rijtuigen is nog te bestellen op onze site. Voor wissel- en gelijkstroom en elk rijtuig is standaard voorzien van (digitale) interieurverlichting en digitaal schakelbare sluitseinen. Want dat fraaie interieur, willen we wel zien natuurlijk! PB Models.