De Pre Productie ICR Rijtuigen van PB Models
In april gaven wij u een update over de ICR rijtuigen. Dat was een update met computertekeningen. Nu geven wij u een update met pre productie modellen compleet met electronica.
Pre productie model van het Benelux stuurstand rijtuig. Wij hebben dit model alvast hier in Nederland voorzien van een Benelux kleurstelling om een wat beter beeld te geven. De ramen en raamstijlen zijn nog niet voorzien van bedrukking. Het onderstel ook nog niet, maar alle onderdelen zijn al wel aanwezig.
Pre productie model van een AB Benelux rijtuig. Voorzien van interieur en bijna alle details.
Het ICRmh stuurstandrijtuig met de blauwe stoelen is al een productie model. Het model met de rode stoelen is een ICR Benelux stuurstand pre productie model. Maar de verschillen in opbouw en stoelindeling is duidelijk.
Het interieur van de AB. De 1e klasse afdeling is geheel ingericht.
De stoelen van de ICRmh (blauw) zijn duidelijk anders dan de ICR stoelen in het rood. Dat hebben we doorgezet in model. Natuurlijk krijgen de stoelen nog de juiste kleuren.
De prullenbakken zorgen ervoor dat het geen rommeltje gaat worden in de nieuwe ICR rijtuigen van PB Models.
En een kopje koffie kan men kwijt op de tafels onder het raam.
De bagagerekken in de ICR is geheel anders dan de bagagerekken in de ICRmh. Ook dat hebben wij in detail doorgezet.
Houten treeplanken op de trapjes. In messing met houtmotief.
Details op het dak….van messing. Zo breekt er niets af.
De kopse kant van het rijtuig in detail. Los aangezette handvaten aan de deuren. Kabels (flexibel) los aangezet en een voetplaat die men kan neerlaten of omhoog zetten.
En die voetplaat is geen plastic onderdeeltje. Dat is een messing plaat met een metalen scharnier. Kwaliteit dus.
Het cabine interieur van de stuurstand Benelux. Geheel anders dan de stuurstand van de ICRmh.
De electronica van YaMoRC is reeds aangebracht in onze rijtuigen. Dus geen gedoe met extra kosten, solderen en openen van rijtuigen. De lichtstrip heeft een buffer die er voor zorgt dat knipperende verlichting tot het verleden behoort. De lichtstrip is reeds digitaal, maar ook analoog in te zetten.
Niet alleen aan de binnenzijde hebben we oog voor detail. Ook de buitenzijde. Zoals korte en lange daklijnen en 2 en 3 delige roosters boven de deuren. Zoals het hoort.
Of hoge en lage luiken in de kopse kanten. Geen opdrukken, maar gravering in de mallen. Zo hebben we dus voor 2 bakken 4 mallen laten maken om de werkelijkheid om te zetten naar 1:87.
Het AB rijtuig met werkende interieur verlichting en schakelbare sluitseinen. U kunt het model elk adres geven van uw keuze. Zo kunt u in een samenstelling elk rijtuig digitaal afzonderlijk programmeren en oproepen.
De stuurstand met werkende interieur verlichting en sluitseinen aan.
De stuurstand met werkende interieurverlichting en de frontseinen aan. U ziet dat PB Models werk heeft gemaakt van de ICR rijtuigen.