Assen wisselen bij AC model, draaistel met sleper (DH2)

Deze instructie is alleen van toepassing als u uw AC DH2 model ontvangen heeft vóór 07/11/2022
Bij de AC modellen van de Wadloper DH2 is het draaistel waarop de sleper is gemonteerd 1 as aangedreven. Om ruimte te maken voor de bevestiging van de sleper is de tandwielkast verwijderd en één wiel is door deze ingreep niet meer aangedreven. Uw AC Wadloper is nog steeds op 3 assen aangedreven, maar er is een kleine fout geslopen in het draaistel met de sleper.

De achterste as heeft een antislip bandje om een van de wielen. Maar dat is nu helaas net de as die niet meer is aangedreven.
In deze korte handleiding willen wij u uitleggen hoe u zelf de twee asjes kunt omwisselen zodat de as met het antislipbandje de as gaat worden welke is aangedreven.

Hier ziet u het draaistel met de sleper. U ziet duidelijk de anti slip band zitten (1) op de achterste as. Deze moeten we verschuiven naar de voorste as. (2)
Neem een normale kleine schroevendraaier en plaats deze achter twee van de lipjes van het deksel waarop de sleper is gemonteerd. De sleper hoeft u niet te verwijderen. Zet niet teveel kracht. Het dekseltje wipt nu uit het draaistel.
U kunt het deksel nu opzij laten hangen, deze is nog met een rode draad verbonden met het draaistel. Bij de beide pijlen ziet u ter verduidelijking nog de lipjes waar u de schroevendraaier achter kunt zetten in stap 2.
Neem beide assen uit. U ziet aan de voorzijde nog een tandwiel zitten. Deze zit netjes vast in de tandwielkast. Let ook goed op beide stroomafnemers. Deze zijn van dik koper en blijven goed op hun plaats zitten.
De as met het antislipbandje kunt u nu op het tandwiel in de tandwielkast plaatsen.
Let op dat bij het terugplaatsen van de assen de messing busjes netjes met de randjes over de stroomafnemers vallen en aan de binnenzijde van de tandwielkast. Zie het voorbeeld van de reeds geplaatste as. Nu is de as zonder antislipbandje een niet aangedreven as. De messing busjes kunnen vrij bewegen over de as (zie rode pijl)
Plaats vervolgens de as met de anti slipband op het tandwiel in de kast en let ook hier op de plaatsing van de messing busjes. Beide assen liggen nu weer netjes stevig op hun plek.
Druk vervolgens de afdekplaat weer op zijn plek. De voorste as, met antislipbandje, is nu een aangedreven as.
Ondertussen hebben wij deze fout hersteld en zullen alle DH2 AC modellen die we uitleveren vanaf 07/11/2022 een aangedreven as met antislipbandje hebben.

Mocht u geen klachten ondervinden (als uw modelspoorbaan geen stijgende delen bevat) hoeft u deze aanpassing niet uit te voeren.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

PB Models.