Pre-order nu uw favoriete ICR Rijtuig!

Een kijkje in de ICR rijtuigen

De eerste pre productie modellen verwachten wij eind april aan u te kunnen presenteren.  PB Models geeft u alvast wat informatie over de gebruikte techniek in de rijtuigen. Zoals eerder vermeld hebben de rijtuigen interieurverlichting en front- en sluitseinen standaard ingebouwd. Ook kunt u tijdens de bestelprocedure kiezen voor een AC of DC model. De modellen zijn voorzien van electronica welke zelf kan waarnemen of het model op een analoog, digitaal, gelijk of wisselstroomsysteem wordt ingezet.

Ook kunt u zelf eenvoudig de modellen voorzien van stroomgeleidende koppelingen indien u dit wenst.
Hiervoor zijn op de bodem van de rijtuigen soldeereilandjes aanwezig, zodat u heel eenvoudig de koppelingen aansluit op de print van de rijtuigen.

Het contact tussen de bodemprint en verlichtingsprint in het dak van de rijtuigen zal weer via de bekende verende pin constructie plaats vinden. Geen last van losse draden in de rijtuigen en behoud van een mooie doorkijk in het interieur.

U ziet hierboven het voorbeeld van het stuurstand rijtuig met ingebouwde PCB (verlichtingsprint). Er is rekening gehouden met de verschillende scheidingswanden in het rijtuig.

Geen draden wirwar in de rijtuigen. De verbinding tussen de beide elektronicaprints gaat dmv (verende) pogo pins. Zo kunt u eenvoudig onderhoud plegen aan het rijtuig. De verlichtingsprint blijft netjes in de body van het rijtuig en maakt bij het terugplaatsen van de body op het chassis weer contact met de print op de bodem van het rijtuig.

Linksboven ziet u de print welke verbinding maakt met de PCB in het dak van het rijtuig. Op deze print sluit u eventueel zelf de draden aan als u heeft gekozen voor stroomgeleidende koppelingen. Rechts ziet u de verlichtingsprint van het stuurstand rijtuig. Elke lamp in het seinbeeld is voorzien van een led.

Tenslotte nog een afbeelding van de PCB voor de overige rijtuigen. Links op de print ziet u de anti knipper electronica welke zorgt voor een stabiele en knippervrije interieurverlichting. De oplettende kijker ziet dat de toiletruimtes in de rijtuigen ook zijn voorzien van verlichting. Oog voor detail!