PB Models is een jong en dynamisch bedrijf met veel passie voor modelspoor. Wij hebben een jarenlange ervaring met modelspoor en modeltreinen. Wij ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren onze eigen modellen in de schaal 1:87. Onze modeltreinen zijn van hoogwaardige kwaliteit met veel detail en uitstekende rijeigenschappen in zowel DC, DCC, AC digitaal en full SOUND. Al onze digitale modellen zijn voorzien van ESU decoders.

Een kijkje in de Wadlopers

Als we de kap van het onderstel verwijderen zien we het interieur. In de kap zelf zit de lichtprint. Via 3 pennen op de printplaat, die op de bodem zitten gemonteerd, kan de spanning betrouwbaar naar de bovenste print worden overgebracht.

Als we het interieur verwijderen zien we deze onderste printplaat, en is er beter zicht op de 3 verende pennen. Links zit de luidspreker en rechts de Pluxx22 decoderaansluiting. De beide lichtprintjes voor de front en sluitseinen zitten netjes in de beide kopse kanten gemonteerd. Geen losse draden in de kap. De motor ligt in het midden en heeft 2 vliegwielen voor uitstekende rijeigenschappen. De beide draaistellen worden via een cardan aangedreven. In de DH2 is de 2e bak niet aangedreven. Wel zorgt daar een elektrische koppeling voor het aansturen van de seinen en remproefverlichting.

De onderzijde is van metaal en heeft diverse fijn uitgevoerde details.

Om een betrouwbare stroomafname te garanderen liggen de stroomafnemers in kleine busjes op de as achter de wielen. Dit is een stevige constructie en zo heeft vuil veel minder kans de stroomafname te verstoren. Dit is op elk draaistel zo uitgevoerd.