De ICR rijtuigen van PB Models

PB Models komt met de ICR-rijtuigen van de Nederlandse Spoorwegen in de schaal 1:87. De rijtuigen zijn  gebouwd door de firma Talbot te Aken. Geleverd vanaf 1980 in vier deelseries werd het al snel een van de meest bekende rijtuigen van de NS en vandaag de dag zijn ze hier nog steeds in dienst. Het is daarmee ook een van de meeste gewilde rijtuigen bij modelspoorliefhebbers. Door hun brede inzet en lange levensduur zijn de rijtuigen immers in te zetten achter diverse in H0 uitgebrachte locomotieven uit diverse tijdperken.

PB Models gaat een breed assortiment van ICR rijtuigen uitbrengen om ieder gewenst tijdperk uit te kunnen beelden met elke gewenste trekkracht. Denk daarbij aan de originele buurland-, binnenland en Beneluxrijtuigen en de gemoderniseerde ICRm en ICRmh-rijtuigen. Ook de fraaie IC-Plus rijtuigen, met afwijkend interieur en typische uitwendige details zullen door PB Models worden uitgebracht.

De rijtuigen zijn allemaal uitgerust met digitale interieurverlichting. Een slimme decoder kan hierbij zelf uitlezen welk signaal (analoog, DCC of AC digitaal) gebruikt moet worden. Ook zijn alle rijtuigen voorzien van digitaal schakelbare sluitseinen. U kunt dus zelf kiezen aan welke zijde van het rijtuig de sluitseinen moeten branden. Dat geeft een extra dimensie bij het rangeren of samenstellen van uw stam op de modelbaan.

Kleurensamples ICRmh rijtuigen
We laten u graag de eerste kleurensamples van onze ICRmh rijtuigen zien. De modellen zijn in productie. De levertijd van de ICRmh rijtuigen staat gepland voor april 2024. Alle ICRmh rijtuigen worden in een keer uitgebracht.
Pre productie modellen ICR rijtuigen
We laten u graag de eerste pre productie modellen van onze ICR rijtuigen zien.

Foto’s pre productie modellen

Shop

Ook is assen wisselen niet nodig als u 3 rail-systeem rijdt, want PB Models brengt gelijkstroom én wisselstroommodellen uit. Kant en klaar, zo uit de verpakking in te zetten op uw baan. 

PB Models zal de rijtuigen niet in sets van meerdere exemplaren uitbrengen. U kunt straks alle rijtuigen afzonderlijk kiezen om zo uw favoriete trein samen te stellen.

De stuurstandrijtuigen zijn eveneens voorzien van interieurverlichting. Ook deze zullen reeds voorzien zijn van een slimme decoder, dus achteraf inbouwen is niet nodig. Geen extra kosten bij PB Models! De modellen zijn natuurlijk precies 1:87, zijn voorzien van kortkoppeling met NEM-schacht zodat u zelf uw favoriete koppeling kunt plaatsen. Mocht u graag elektrische koppelingen plaatsen voor een nog betere stroomafname voor de interieurverlichting, dan is onze print daar reeds op voorbereid. De ICRs zijn daartoe voorzien van een PCB-lichtprint in het dak, maar ook een PCB-print op de bodem van het rijtuig, waar u dadelijk heel gemakkelijk een elektrische koppeling van uw keuze aan kunt koppelen.

Een kijkje in de ICR rijtuigen

PB Models geeft u alvast wat informatie over de gebruikte techniek in de rijtuigen (klik op de afbeelding).

De feiten over de ICR-rijtuigen op een rij

 • diverse uitvoeringen en exact op schaal 1:87
 • compleet interieur (los ingezette stoelen en details van geëtst metaal)
 • elk rijtuig voorzien van interieurverlichting (analoog, DCC, AC digitaal)
 • Standaard verlichting met functiemogelijkheden
 • elk rijtuig voorzien van sluitseinen (analoog, DCC, AC digitaal)
 • Zeer goede rijeigenschappen
 • Minimaal berijdbare boogstraal van 360 mm
 • voorzien van kortkoppeling met NEM schacht en voorbereid voor elektrische koppelingen naar keuze
 • gelijkstroom- en wisselstroom modellen, dus geen gewissel met assen
 • losse rijtuigen, geen noodzaak tot afname van sets
 • juiste dakopbouw, waar nodig aangepaste deuren, ramen en bakindeling
 • Voorzien van geëtste metalen details
 • Zeer gedetailleerde onderzijde van de rijtuigen
 • Correcte weergave van de Y32 draaistellen met veel fraaie details.

Een ICR rijtuig, compleet met interieurverlichting en sluitseinen kost €79,95 euro.
Een ICR stuurstand-rijtuig, compleet met interieurverlichting, cabineverlichting en met de rijrichting wisselende front en sluitseinen kost €119,95 euro.

Alle rijtuigen zijn voorzien rijtuig-elektronica met geïntegreerde decoder en kunnen én analoog DC en AC én DCC en Motorola digitaal worden ingezet.

De AC-modellen zijn reeds voorzien van een sleper. Mocht u liever niet onder elk rijtuig een sleper hebben, kan de sleper verwijderd worden. De rijtuigen kunnen voorzien worden van stroom-voerende koppelingen, welke eenvoudig op de, reeds met soldeer-pads voorbereide, bodem-print van de rijtuigen aangesloten kunnen worden.

De rijtuig-elektronica detecteert automatisch welk signaal aangeboden wordt (analoog DC/AC of digitaal DCC/MM).