Een wens van velen, de Wadloper

Op dit moment worden de DH1 en DH2 modellen nog geproduceerd. Wij verwachten dat de modellen productieklaar zijn eind mei 2022. Direct daarna zal de verscheping naar Nederland nog enkele weken in beslag nemen. De getoonde modellen op de product pagina’s op deze website zijn preproductie modellen. Zodra de geproduceerde modellen uitgeleverd zijn, zullen de foto’s in onze webshop en website aangepast worden. De Wadloper verschijnt in maar liefst 10 verschillende uitvoeringen: vijf DH1 motorwagen uitvoeringen en vijf DH2 treinstel uitvoeringen in de schaal 1:87, in zowel DC, DCC, AC digitaal en full SOUND. Alle digitale modellen zijn voorzien van ESU decoders. De modellen hebben een metalen frame en de motor is uit het zicht geplaatst (met dubbel vliegwiel) en ligt in het midden met een dubbele cardan aandrijving. Alle modellen zijn voorzien van interieur, per inzet periode van het model is dit verschillend. Diverse details aan het model zijn los aangezette kunststof en geëtste onderdelen. De techniek is ontworpen door YaMoRC. De PCB is voorzien van een Plux22 decoder aansluiting.
Stroomafname op alle assen. De modellen zijn uitgevoerd met werkende front- en sluitseinen welke automatisch veranderen met de rijrichting. Tevens kun je bij de modellen een rangeersein tonen en bij dubbeltractie zijn de seinen uit te schakelen (bij digitaal gebruik). Verder zijn de modellen voorzien van cabine- en interieur verlichting en zijn beide apart schakelbaar. Bovendien zijn alle modellen voorzien van werkende remproefverlichting (bij digitaal gebruik). De DH2 modellen zijn voorzien van een elektrische koppeling tussen beide kortgekoppelde bakken.

Video’s van Wadlopers
PB Models hoopt in de maand mei de Wadlopers in een mooi landschap te presenteren waarin ze hun diensten rijden, compleet met geluid en verlichting.

Wadlopers zien? 
Wilt u de Wadlopers eens in het echt zien? Dat kan! PB Models is regelmatig te vinden op de beurs in Houten. Op onze website, nieuwsbrief en Facebook laten we altijd weten wanneer we weer in Houten staan. 

Natuurlijk staat PB Models u dan ook graag te woord om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden.

Shop

Een kijkje in de Wadlopers
Als we de kap van het onderstel verwijderen zien we het interieur. In de kap zelf zit de lichtprint. Via 3 pennen op de printplaat, die op de bodem zitten gemonteerd, kan de spanning betrouwbaar naar de bovenste print worden overgebracht.
Als we het interieur verwijderen zien we deze onderste printplaat, en is er beter zicht op de 3 verende pennen. Links zit de luidspreker en rechts de Pluxx22 decoderaansluiting. De beide lichtprintjes voor de front en sluitseinen zitten netjes in de beide kopse kanten gemonteerd. Geen losse draden in de kap. De motor ligt in het midden en heeft 2 vliegwielen voor uitstekende rijeigenschappen. De beide draaistellen worden via een cardan aangedreven. In de DH2 is de 2e bak niet aangedreven. Wel zorgt daar een elektrische koppeling voor het aansturen van de seinen en remproefverlichting.
De onderzijde is van metaal en heeft diverse fijn uitgevoerde details.
Om een betrouwbare stroomafname te garanderen liggen de stroomafnemers in kleine busjes op de as achter de wielen. Dit is een stevige constructie en zo heeft vuil veel minder kans de stroomafname te verstoren. Dit is op elk draaistel zo uitgevoerd.