Een wens van velen, de Wadloper

De Wadloper verschijnt in maar liefst 17 verschillende uitvoeringen: 12 DH1 motorwagen uitvoeringen en 5 DH2 treinstel uitvoeringen in de schaal 1:87, in zowel DC, DCC, AC digitaal en full SOUND. Alle digitale modellen zijn voorzien van ESU decoders. De modellen hebben een metalen frame en de motor is uit het zicht geplaatst (met dubbel vliegwiel) en ligt in het midden met een dubbele cardan aandrijving. Alle modellen zijn voorzien van interieur, per inzet periode van het model is dit verschillend. Diverse details aan het model zijn los aangezette kunststof en geëtste onderdelen. De techniek is ontworpen door YaMoRC. De PCB is voorzien van een Plux22 decoder aansluiting.
Stroomafname op alle assen. De modellen zijn uitgevoerd met werkende front- en sluitseinen welke automatisch veranderen met de rijrichting. Tevens kun je bij de modellen een rangeersein tonen en bij dubbeltractie zijn de seinen uit te schakelen (bij digitaal gebruik). Verder zijn de modellen voorzien van cabine- en interieur verlichting en zijn beide apart schakelbaar. Bovendien zijn alle modellen voorzien van werkende remproefverlichting (bij digitaal gebruik). Alle digitale modellen zijn voorzien van ESU decoders. De modellen hebben een metalen frame en de motor is uit het zicht geplaatst (met dubbel vliegwiel) en ligt in het midden met een dubbele cardan aandrijving. De modellen zijn voorzien van interieur, per inzet periode van het model is dit verschillend. Diverse details aan het model zijn los aangezette kunststof en geëtste onderdelen. De techniek in de modellen is ontworpen door YaMoRC. De PCB is voorzien van een Plux22 decoder aansluiting. Stroomafname op alle assen. De modellen zijn uitgevoerd met werkende front- en sluitseinen welke automatisch veranderen met de rijrichting. Tevens kun je een rangeersein tonen en bij dubbeltractie zijn de seinen uit te schakelen (bij digitaal gebruik). Alle modellen zijn geschikt voor een boogstraal vanaf 360 mm (R2). Verder zijn de modellen voorzien van cabine- en interieurverlichting en deze zijn beide apart schakelbaar. Bovendien zijn alle modellen voorzien van werkende remproefverlichting (bij digitaal gebruik).De DH2 modellen zijn voorzien van een elektrische koppeling tussen beide kortgekoppelde bakken.

Licht- en geluidsfuncties Wadloper

U ziet diverse seinbeelden, remproefverlichting, cabine- en interieurverlichting. U hoort de diverse geluiden zoals opstarten, typhoon, diverse motorgeluiden en de rijgeluiden.

Wij hebben diverse opnames gemaakt van het rijgeluid. Op een modelspoorbaan en op een rollenbank. Beide gaven geen goed resultaat bij terugspelen in de video. Op de baan gaf het teveel bijgeluiden en op de rollenbank zorgde de rollenbank zelf voor teveel storend geluid. Daarom hebben wij ervoor om het rijgeluid van de decoder file direct af te spelen in de video. Zo krijgt u de beste resultaten te horen en komt het rijgeluid het beste tot zijn recht. U krijgt zo opstarten, rijden, versnellen en afremmen goed en zuiver te horen.

7 nieuwe DH1 modellen

PB Models breidt de collectie uit met maar liefst 7 nieuwe DH1 Wadlopers! Geen pre-order, geen aankondiging … ze zijn direct leverbaar! Maar let wel: een beperkte oplage.

De volgende DH1 modellen te bestellen bij PB Models:

3101: Een gemoderniseerde Wadloper zonder airco unit op het dak
3102: Veenexxpres met afwijkende blauwgroene deuren en reclamebanen
3105: NoordNed Wadloper zonder het bekende NS logo maar met NoordNed logo
3106: NoordNed Wadfietser met de opvallende afbeeldingen van fietsen over de ramen én zijwand
3115: Wadfietser van de NS, een ongerenoveerde Wadloper met de opvallende afbeeldingen van fietsen over de ramen én zijwand
En tenslotte een heroplage van een populaire DH1, nu met nieuwe nummers 3108 en 3113
De dozen zijn van goede kwaliteit. Stevig en compact.
De labels op de zijkant van de doos zijn duidelijk en goed leesbaar
Op elke doos vind u een QR code. Als u deze uitleest met uw telefoon komt u op een speciale pagina. Daar kunt u dadelijk extra informatie vinden over uw gekochte model en diverse gebruiksaanwijzingen.

Geen QR scanner op uw telefoon? Geen nood, de pagina is later ook gewoon te vinden in het menu van onze website.

De modellen zijn verpakt in een zacht schuim, in een compacte doos. Om elk model vind u een zijden doekje, zodat het model goed beschermd is tegen krassen. Het kan ook gebruikt worden als schoonmaak doekje. Een zakje met verschillende koppelingen is bijgevoegd in de doos.

De 3 versies van de DH1 modellen zonder baanschuiver.

En de 2 DH1 modellen met baanschuiver.

Een kijkje in de Wadlopers
Als we de kap van het onderstel verwijderen zien we het interieur. In de kap zelf zit de lichtprint. Via 3 pennen op de printplaat, die op de bodem zitten gemonteerd, kan de spanning betrouwbaar naar de bovenste print worden overgebracht.
Als we het interieur verwijderen zien we deze onderste printplaat, en is er beter zicht op de 3 verende pennen. Links zit de luidspreker en rechts de Pluxx22 decoderaansluiting. De beide lichtprintjes voor de front en sluitseinen zitten netjes in de beide kopse kanten gemonteerd. Geen losse draden in de kap. De motor ligt in het midden en heeft 2 vliegwielen voor uitstekende rijeigenschappen. De beide draaistellen worden via een cardan aangedreven. In de DH2 is de 2e bak niet aangedreven. Wel zorgt daar een elektrische koppeling voor het aansturen van de seinen en remproefverlichting.
De onderzijde is van metaal en heeft diverse fijn uitgevoerde details.
Om een betrouwbare stroomafname te garanderen liggen de stroomafnemers in kleine busjes op de as achter de wielen. Dit is een stevige constructie en zo heeft vuil veel minder kans de stroomafname te verstoren. Dit is op elk draaistel zo uitgevoerd.