Een wens van velen, de Wadloper

De Wadloper verschijnt in maar liefst 10 verschillende uitvoeringen: vijf DH1 motorwagen uitvoeringen en vijf DH2 treinstel uitvoeringen in de schaal 1:87, in zowel DC, DCC, AC digitaal en full SOUND. Alle digitale modellen zijn voorzien van ESU decoders. De modellen hebben een metalen frame en de motor is uit het zicht geplaatst (met dubbel vliegwiel) en ligt in het midden met een dubbele cardan aandrijving. Alle modellen zijn voorzien van interieur, per inzet periode van het model is dit verschillend. Diverse details aan het model zijn los aangezette kunststof en geëtste onderdelen. De techniek is ontworpen door YaMoRC. De PCB is voorzien van een Plux22 decoder aansluiting.
Stroomafname op alle assen. De modellen zijn uitgevoerd met werkende front- en sluitseinen welke automatisch veranderen met de rijrichting. Tevens kun je bij de modellen een rangeersein tonen en bij dubbeltractie zijn de seinen uit te schakelen (bij digitaal gebruik). Verder zijn de modellen voorzien van cabine- en interieur verlichting en zijn beide apart schakelbaar. Bovendien zijn alle modellen voorzien van werkende remproefverlichting (bij digitaal gebruik). De DH2 modellen zijn voorzien van een elektrische koppeling tussen beide kortgekoppelde bakken.

Wadlopers zien? 
Wilt u de Wadlopers eens in het echt zien? Dat kan! PB Models is regelmatig te vinden op de beurs in Houten. Op onze website, nieuwsbrief en Facebook laten we altijd weten wanneer we weer in Houten staan.

Natuurlijk staat PB Models u dan ook graag te woord om uw vragen of opmerkingen te beantwoorden.

Licht- en geluidsfuncties Wadloper

U ziet diverse seinbeelden, remproefverlichting, cabine- en interieurverlichting. U hoort de diverse geluiden zoals opstarten, typhoon, diverse motorgeluiden en de rijgeluiden.

Wij hebben diverse opnames gemaakt van het rijgeluid. Op een modelspoorbaan en op een rollenbank. Beide gaven geen goed resultaat bij terugspelen in de video. Op de baan gaf het teveel bijgeluiden en op de rollenbank zorgde de rollenbank zelf voor teveel storend geluid. Daarom hebben wij ervoor om het rijgeluid van de decoder file direct af te spelen in de video. Zo krijgt u de beste resultaten te horen en komt het rijgeluid het beste tot zijn recht. U krijgt zo opstarten, rijden, versnellen en afremmen goed en zuiver te horen.

De Wadlopers zijn gearriveerd!

PB Models gaf u de mogelijkheid om de zending met Wadlopers te volgen met het containerschip de Cosco Glory. PB Models heeft de Wadlopers ondertussen in het magazijn. Nu start het uitpakken en controleren van de modellen. Inbouwen (waar nodig) van decoders, testrijden en verzendklaar maken van alle bestellingen. Daar zijn wij nu druk mee bezig.

De Wadlopers kunnen binnenkort eindelijk hun diensten gaan rijden op uw modelspoorbaan.

De dozen zijn van goede kwaliteit. Stevig en compact.
De labels op de zijkant van de doos zijn duidelijk en goed leesbaar
Op elke doos vind u een QR code. Als u deze uitleest met uw telefoon komt u op een speciale pagina. Daar kunt u dadelijk extra informatie vinden over uw gekochte model en diverse gebruiksaanwijzingen.

Geen QR scanner op uw telefoon? Geen nood, de pagina is later ook gewoon te vinden in het menu van onze website.

De modellen zijn verpakt in een zacht schuim, in een compacte doos. Om elk model vind u een zijden doekje, zodat het model goed beschermd is tegen krassen. Het kan ook gebruikt worden als schoonmaak doekje. Een zakje met verschillende koppelingen is bijgevoegd in de doos.
Hier een eerste foto van een DH 2 productie model.
Natuurlijk toont PB Models u binnenkort nog veel meer foto’s.
3 versies van de DH1 productie modellen zonder baanschuiver.
En twee DH1 productie modellen met baanschuiver.
Een kijkje in de Wadlopers
Als we de kap van het onderstel verwijderen zien we het interieur. In de kap zelf zit de lichtprint. Via 3 pennen op de printplaat, die op de bodem zitten gemonteerd, kan de spanning betrouwbaar naar de bovenste print worden overgebracht.
Als we het interieur verwijderen zien we deze onderste printplaat, en is er beter zicht op de 3 verende pennen. Links zit de luidspreker en rechts de Pluxx22 decoderaansluiting. De beide lichtprintjes voor de front en sluitseinen zitten netjes in de beide kopse kanten gemonteerd. Geen losse draden in de kap. De motor ligt in het midden en heeft 2 vliegwielen voor uitstekende rijeigenschappen. De beide draaistellen worden via een cardan aangedreven. In de DH2 is de 2e bak niet aangedreven. Wel zorgt daar een elektrische koppeling voor het aansturen van de seinen en remproefverlichting.
De onderzijde is van metaal en heeft diverse fijn uitgevoerde details.
Om een betrouwbare stroomafname te garanderen liggen de stroomafnemers in kleine busjes op de as achter de wielen. Dit is een stevige constructie en zo heeft vuil veel minder kans de stroomafname te verstoren. Dit is op elk draaistel zo uitgevoerd.